Categorie: Alte deserturi

Reteta publicata JOI 07.11.2019 - 17:40

Vizualizari: 19973

Crema de Mascarpone, Frisca si Ciocolata Alba pentru Torturi si Prajituri

Crema de mascarpone cu ciocolata alba si frisca mi se pare cea mai simpla crema pentru prajituri si tort. Si una dintre cele mai fine, pentru ca este un ganache de ciocolata alba cu mascarpone care se potriveste mai ales cu un desert festiv.
Din doar trei ingrediente (sau patru, daca luam in calcul si sarea) avem super rapid o crema alba pentru tort, gata sa completeze orice blat. Insa, pentru a avea de fiecare data crema de ciocolata cu frisca lichida si mascarpone perfecta trebuie sa pornim de la ingrediente de calitate. Acesta este primul secret. Iar al doilea este sa fim putin, putin de tot atenti, pentru ca pe cat de usor se pregateste, pe atat de usor se poate taia. Bine, asta nu este chiar atat de grav pe cum ar parea, caci o crema de ciocolata pentru tort se poate repara rapid, insa asta insemna timp si nervi mai ales cand esti in viteza.
Este crema pe care o folosesc cel mai des, mai ales ca fac rar prajituri cu crema si torturi. Asta sigur ati observat ca, daca nu e o crema cu ciocolata, sigur e o crema cu mascarpone. Evit cremele cu mult unt si mult zahar, caci oricum in fiecare weekend ne facem de cap cu ceva bun. Si, cat iubesc eu ciocolata, ei bine crema ganache cu mascarpone este mai pe gustul meu, adica mai putin dulce si mai putin calorica, na’ zic si eu.
Ideea de a va arata cum pregatesc eu crema de mascarpone cu ciocolata alba mi-a venit de la o intrebare pe youtube. Una din prietenele mele m-a intrebat ce a gresit, pentru ca i s-a taiat crema de ciocolata pentru un tort simplu. Asa ca impreuna cu ea am despicat firul in patru si pana la urma i-am dat de cap. Nu ca sunt eu mare experta! Asa ca… sa va fie de folos!

Vezi reteta