Categorie: Preparate de post

Reteta publicata JOI 19.09.2013 - 21:13

Vizualizari: 62736

Tocanita de Ghebe (Ciuperci)

Nutritionistii spun ca ciupercile pot inlocui cu succes carnea, mai ales ca au gustul si toate celelalte calitati ale carnii, insa fara colesterol. Ciupercile sunt bogate in proteine, minerale ca fierul, potasiul, cuprul, zincul, seleniul, magneziul, fosforul si calciul, acid folic si contin vitamine precum A, B1, B2, C, fiind si singura sursa vegetariana de vitamina D. Consumati doar ciuperi din sursa sigura, deoarece multe ciuperci pot fi foarte toxice si chiar mortale. Daca nu va pricepeti la ciuperci, cel mai bine este sa le cumparati gata ambalate.
Ghebele sunt o specie de ciuperci foarte apreciata. Este interesant de stiut faptul ca aceste ciuperci, consumate in stare cruda, sunt toxice, insa daca sunt preparate termic, devin comestibile. Retetele in care se folosesc ghebele sunt diverse: zacusca cu ghebe, tocanita de ghebe, drob, ghebe murate in otet, ghebe cu smantana si multe altele.
Tocanita de ghebe este o mancare de post delicioasa, dar o putem servi cu orice ocazie, cu mamaliguta fierbinte si smantana. Recomandata celor vegetarieni si nu numai aceasta mancare de ghebe este unul dintre deliciile toamnei.

Vezi reteta