Categorie: Fel principal

Reteta publicata JOI 24.02.2022 - 13:58

Vizualizari: 500

Dorada la Cuptor cu Cartofi

Reteta de dorada cu cartofi la cuptor este una dintre cele mai simple retete cu peste posibile, sa stiti! Cum sa va spun, o dorada pe pat de legume mi se pare ca este pranzul perfect sau o cina rapida si delicioasa, pe placul intregii familii. Cel putin asa e la noi, unde toata lumea ridica mana sus cand intreb daca vor sa le fac peste la cuptor.
Si nu e mare filozofie sa faci un peste cu cartofi la cuptor, cu lamaie si usturoi, asta e clar! Pentru ca ai nevoie de ingrediente putine si este super rapid, ca orice reteta cu peste. Si sanatos, si gustos! Tocmai de aceea o dorada la cuptor este oricand bine-venita si bine-primita!
Nu pot sa spun daca ne place mai mult fileul de peste sau un peste intreg la cuptor. Cred ca fiecare are farmecul lui. Insa daca vreau si garnitura gata in acelasi timp, de cele mai multe ori aleg a doua varianta. Parca arata mai bine in farfurie si ramane suculent.
Daca i-ati fi intrebat acum cativa ani pe ai mei, nu ar fi inclus o dorada cu legume la cuptor in topul lor. Motivul? Spuneau ei ca este un peste care are capul mare :). Insa, de cand au descoperit ca este un peste cu putine oase si o carne delicioasa, lucrurile s-au schimbat. Atat de mult, incat aleg ei dorada din galantar. Daca ma intrebati pe mine, care as manca peste in fiecare zi, raspunul o sa fie mereu: da. Ma duce cu gandul la Grecia, la tavernele cochete de pe malul marii, unde poti savura dorada pregatita in fel si chip.
Da, recunosc, o dorada pe pat de cartofi este mai mult decat perfecta oricand, ca e dezlegare la peste, ca e o duminica in familie, ca e o zi obisnuita! Carnea de peste se gateste rapid, este gustoasa si nici nu avem nevoie de o reteta sofisticata ca sa ne putem bucura de un preparat savuros si sanatos si fara bataie de cap. Bun, bun! Sa va fie de folos!

Vezi reteta