Categorie: Prajituri

Reteta publicata JOI 12.08.2021 - 11:35

Vizualizari: 7482

Prajitura fara Coacere cu Piscoturi, Mascarpone si Fructe

Reteta de prajitura fara coacere cu piscoturi, crema de mascarpone si fructe este exact desertul de care avem nevoie in zilele caniculare sau atunci cand nu prea avem timp, dar vrem ceva bun. E una dintre cele mai rapide prajituri pe care le-am incercat. Parol!
Nu stiu cum a fost vara asta la voi, dar noi avem deja doua luni toride. Adica temperaturile nu au scazut sub 34 de grade. Si sa pornesc cuptorul este exact ce-mi trebuie! Curg apele pe mine numai cand ma gandesc! Doar ca, cum sa va spun eu, uneori chiar am nevoie de ceva dulce, o prajitura de vara, care sa ma ajute sa trec mai usor peste zilele astea. Asa ca o prajitura cu piscoturi fara coacere, mi-a fost de cele mai multe ori alegerea cea mai la indemana, asta pe langa multa inghetata. Nu tu caldura infernala in bucatarie, nu tu munca multa.
Si daca cu ceva timp in urma nu prea intelegeam genul asta de desert fara coacere, ei bine, in vara asta am recuperat! Si cam la doua saptamani am facut rapid si simplu cate o prajitura cu piscoturi, mascarpone, frisca si toate fructele de sezon care mi-au aparut in cale. Am inteles, cocosata de caldura si de lipsa concediului in ultimii trei ani, ca nu neaparat efortul depus e cel care conteaza cel mai mult, ci gustul si, poate cel mai important, timpul.
In plus, de fiecare data, genul asta de prajitura rapida cu mascarpone si piscoturi m-a scos din impas in cel mai usor si mai rapid mod cu putinta. Ca a fost un simplu weekend in familie, ca a fost o intalnire cu prietenii, ca a fost o masa festiva (la noi vara sunt cele mai multe aniversari), mereu, dar mereu, o prajitura fara coacere cu mascarpone m-a salvat! Ba inca am mai primit si laude si mi s-a cerut reteta!
Asa ca, vara asta am invatat ca, atunci cand nu prea ai timp de gatit, o prajitura cu piscoturi te scoate din incurcatura. Sau cand este prea cald afara si sa deschizi aragazul este o adevarata aventura, caci este un desert rapid, fara coacere. Sau cand ai musafiri si timpul este prea scurt, cu siguranta ca o prajitura cu mascarpone fara coacere este solutia cea mai potrivita. Sau pur si simplu cand iti este pofta de ceva dulce, nu vrei sa stai prea mult timp in bucatarie, dar ai nevoie de un mic rasfat, o prajitura rapida cu piscoturi, fructe si o delicioasa crema mascarpone iti aduce zambetul pe buze. Si am ajuns sa ador deserturile fara coacere, nu doar prajiturile cu fructe! Sa-mi fie de invatatura, iar voua sa va fie de folos!

Vezi reteta