Termeni si conditii

Termeni si conditii
Termeni generali
 
Termenii si conditiile de utilizare a site-ului https://www.reteta-video.ro (denumite in continuare „Termeni si Conditii”) stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa site-ul https://www.reteta-video.ro (denumit in continuare „Site-ul”) ori poate utiliza in orice mod serviciul Reteta-Video.ro oferit prin intermediul Site-ului (denumit in continuare „Reteta-Video”), si are valoarea unei conventii incheiate intre Reteta-Video, in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al serviciului Reteta-Video, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv serviciul Reteta-Video (denumita in continuare „Utilizator”).
Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea serviciului Reteta-Video, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.
 
Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului
 
Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si in prealabil al Reteta-Video. 
 
Este interzisa copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a Reteta-Video, cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal, tableta sau telefon mobil si imprimarea sau descarcarea, in scop personal si noncomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate in acest scop, cu conditia pastrarii nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuala, alte drepturi de proprietate si conditiile de utilizare ale documentelor sau informatiilor respective.
 
Fac exceptie urmatoarele cazuri:
1. Este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate cu conditia sa fie specificata sursa informatiilor preluate sub urmatoarea forma: „Sursa - https://www.reteta-video.ro”;
2. Sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului.
 
Orice persoana care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre Site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea Reteta-Video, ci numai raspunderea persoanelor respective.
 
Orice persoana fizica sau juridica poate contacta Reteta-Video si poate transmite idei, sugestii sau materiale de orice natura, in limitele reglementarilor legale in vigoare. Trimitand orice informatie sau material catre Reteta-Video, recunoasteti Reteta-Video ca avand drept deplin, permanent si irevocabil de a modifica si utiliza informatiile sau materialele respective in orice mod considerat util sau necesar, inclusiv pentru a dezvolta si comercializa noi produse sau servicii bazate pe aceste informatii.
Recunoasteti ca nu aveti nici un drept de a solicita orice forma de contra-prestatie pentru aceste informatii sau documente. Pentru toate aceste informatii si materiale, trebuie sa garantati in mod explicit ca: (a) detineti sau controlati conform legii toate drepturile care va permit sa transmiteti informatiile sau documentele respective; (b) ca aceste informatii sau documente sunt adevarate; (c) ca utilizarea acestor informatii sau documente nu incalca prevederile prezentului document si nu afecteaza alte persoane. Reteta-Video nu isi asuma nici o responsabilitate legata de aceste informatii sau materiale.
 
Politica de Confidentialitate
 
Prelucrarea de date cu caracter personal
 
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Reteta-Video va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dvs.
Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate, servicii de comunicatii electronice. Refuzul dumeavoastra va determina imposibilitatea de a beneficia de serviciile puse la dispozitie de catre Reteta-Video. Informatiile furnizate sunt destinate utilizarii de catre Reteta-Video si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: parteneri contractuali ai Reteta-Video si alte companii din acelasi grup cu Reteta-Video.
Prin inscrierea pe site va dati acordul pentru a primi informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de catre Reteta-Video si partenerii sai contractuali. Siguranta datelor dumneavoastra este o prioritate pentru Reteta-Video si folosim aceste date pentru unicul scop de a va oferi o experienta personalizata pe site. Datele personale sunt in siguranta, iar accesul la ele (si, implicit, la bazele de date de stocare) este strict controlat.
Beneficiati de dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Sunteti de acord ca stergerea datelor personale ale dvs. va fi urmata de stergerea contului dvs. din sistem si de imposibilitatea de a aplica la serviciile si produsele oferite de catre Reteta-Video.
 
Partajarea datelor
 
Reteta-Video nu a vandut, nu vinde si nu va vinde sau instraina niciodata datele personale catre terte parti. Singurele entitati care au acces la datele utilizatorilor Reteta-Video sunt agentiile sau furnizorii de servicii cu care colaboram, in baza unor contracte care contin clauze de confidentialitate, fara de care nu ne putem desfasura activitatea si, in cazuri exceptionale si doar pe baza unor cereri oficiale, institutiile publice care aplica legea in România. 
 
Furnizorii de servicii cu care colaboram pentru a ne desfasura activitatea sunt:
1. Globe Vision Design S.R.L. - furnizor de servicii de gazduire si administrare server; 
2. Google Analytics si Google AdSense - analiza traficului pe site;
3. Mailchimp - gestionarea listei de abonati la Newsletter si trimiterea Newsletter-ului;
4. Facebook, YouTube, Google Plus, Twitter, Pinterest, Instagram - retele sociale, platforma video si servicii de promovare in Social Media;
5. Google AdWords - servicii de promovare online.
 
Singurele date despre utilizatorii acestui site la care anumite terte parti au acces sunt date statistice agregate si anonimizate - pe baza carora utilizatorii nu pot fi identificati. Adica, se ofera date despre numarul de cititori si alte date statistice, din categoria celor oferite de Google Analytics (adica date generale, nu nume, nu adrese de email sau alte informatii personale).
Posibilele articole publicitare sunt postate pe Site pentru ca acesta are nevoie de mentenanta, insa nu vom recomanda servicii sau produse pe care nu le-am testat.
 
Concursurile si datele personale
 
In cazul concursurilor organizate pe Site, la fiecare comentariu lasat la postarile de concurs solicitam numele REAL si COMPLET din actul de identitate, pentru a impiedica persoanele care intentioneaza sa fraudeze concursul prin participare multipla, anonima.
 
In plus, persoanele desemnate castigatoare vor trebui sa furnizeze, dupa caz, numarul de telefon si adresa fizica la care sa fie trimis premiul/premiile oferite de catre sponsorii concursului sau de Reteta-Video. In cazul castigatorilor, precizam:
1. Informatiile personale solicitate NU vor fi facute publice pe Reteta-Video sau pe paginile, platformele social media sau canalele video asociate, de exemplu Facebook sau Instagram;
2. Datele cu caracter personal obtinute direct de la castigatori vor fi transmise exclusiv, dupa caz, sponsorilor concursului pentru expedierea premiilor;
3. Castigatorilor le vom solicita in scris (pe email sau prin mesaj privat pe Facebook) acordul special pentru a putea transmite datele cu caracter personal sponsorilor concursurilor in vederea expedierii premiilor.
 
Retentia si accesul la date
 
Luam toate masurile necesare pentru a asigura pastrarea datelor in siguranta. Reteta-Video este gazduita pe un server intr-un datacenter din Bucuresti, care ofera servicii de ultima generatie. Accesul la aceste date este strict controlat si restrictionat. Datele asociate profilelor personale, comentariile de pe site etc. sunt pastrate pe termen nedefinit, atat timp cat sunt de actualitate, cat timp informatiile asociate (comentarii etc) sunt afisate pe site si nu decideti sa interveniti asupra lor sau sa va inchideti contul de pe Reteta-Video.
 
Reteta-Video colecteaza date cu caracter personal, asa cum sunt ele definite de normele europene in vigoare, pe care le furnizati in mod direct atunci cand lasati un comentariu pe Site sau va abonati la Newsletter: adica nume, adresa email, localitate si numar de telefon, in momentul in care completati campurile sus amintite.
 
Mai exista si o serie de date cu caracter personal, furnizate indirect, prin cookies. Pentru a intelege pe larg ce este un „Cookie”, ce „Cookie”-uri folosim si cum le puteti gestiona, v-am pregatit o pagina dedicata plina cu informatii, pe care o puteti citi aici: Cookies.
 
Sunt date generale care furnizeaza informatii cum ar fi:
1. Tara/orasul din care accesati internetul;
2. Ziua in care ati accesat Reteta-Video;
3. De cate ori ati intrat pe Reteta-Video;
4. De pe ce dispozitive intrati pe Reteta-Video.ro (telefon, tableta, laptop, PC);
5. Ce fel de browser folositi (Google, Mozilla, Microsoft Edge, Internet Explorer samd);
6. Cat timp petreceti pe Reteta-Video si ce articole cititi;
7. Categoria de varsta si sexul;
8. Ce linkuri din Reteta-Video ati accesat (retete, articole, pagini etc);
9. Ce interese aveti (de exemplu cand v-ati creat profilul pentru e-mail);
10. Daca ati mai fost sau nu pe Reteta-Video.
 
Drepturile Dumneavoastra in contextul utilizarii datelor personale
 
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea acestor date.
 
Iata care sunt drepturile dumneavoastra in contextul colectarii si prelucrarii datelor personale:
1. Dreptul de a fi informat cu privire la cum sunt colectate si folosite datele personale;
2. Dreptul de a accesa datele colectate;
3. Dreptul de a cere rectificarea datelor colectate;
4. Dreptul de a solicita stergerea datelor colectate;
5. Dreptul de a solicita modificarea si/sau stergerea unor comentarii lasate pe Reteta-Video;
6. Dreptul de a solicita oprirea trimiterii de mesaje de marketing;
7. Dreptul de a solicita trimiterea datelor personale catre dumneavoastra sau catre un alt operator;
8. Dreptul de a depune o plangere, cu referire la folosirea datelor dumneavoastra, catre organele abilitate.
 
Drepturile de mai sus nu sunt absolute si exista exceptii. Pentru orice intrebari in acest context, va rugam sa ne trimiteti un email accesand pagina Contact
 
Cerere raport GDPR
 
Pentru a cere un raport GDPR cu privire la stocarea si utilizarea datelor personale, va rugam sa trimiteti o solicitare scrisa, pe email la contact@reteta-video.ro sau accesand pagina Contact.
 
Cerere modificare sau stergere date personale
 
Pentru a solicita modificarea/actualizarea datelor personale sau stergerea contului de utilizator si a tuturor datelor asociate, va rugam sa trimiteti o solicitare scrisa, pe email la contact@reteta-video.ro sau accesand pagina Contact.
 
Notificari de vulnerabilitate
 
In cazul in care, din motive independente de Reteta-Video, este detectata o vulnerabilitate sau un acces neautorizat la date, va vom anunta si vom face asta public in termen de maxim 72h din momentul identificarii bresei.
Informatii despre GDPR gasiti pe siteul Uniunii Europene despre GDPR, adica aici www.eugdpr.org
 
Abonarea si dezabonarea de la Newsletter
 
Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene. Prin GDPR se creeaza un cadru legislativ unitar si uniform pe teritoriul Uniunii Europene. Incepand cu aceasta data vechile abonari au fost sterse automat din baza noastra de date.
 
Reteta-Video nu utilizeaza si nu incurajeaza trimiterea de mesaje nesolicitate (SPAM). Abonarea la newsletterul Reteta-Video esta optionala, gratuita si implica acordul dumneavoastra asupra Termenilor si Conditiilor. Datele personale nu vor fi utilizate in alte scopuri decat cele pentru care v-ati dat acordul si nu vor fi facute publice unei terte persoane.
 
Prin Newsletter-ul pe care Reteta-Video il trimite dorim sa pastram cititorii informati despre noutatile de pe site. Newsletter-ul se trimite maxim o data pe zi si contine recomandarea zilei sau informatii despre evenimentele organizate de Reteta-Video.
Pentru a gestiona baza de date cu adrese de email si pentru a trimite Newsletter-ul folosim serviciul MailChimp, despre care puteti afla mai multe detalii aici.
 
Dezabonare
 
Daca doriti sa va dezabonati de la Newsletter-ul Reteta-Video si sa nu mai primiti mesaje din partea noastra o puteti face urmand cu un simplu click pe linkul aflat in partea de jos a oricarui newsletter primit de la noi sau puteti solicita oricand stergerea datelor dumneavoastra din baza de date, trimitand un email la adresa de email: contact@reteta-video.ro sau accesand pagina Contact.
 
Modificarea Termenilor si Conditiilor
 
Reteta-Video isi rezerva dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii, partial sau in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori.
Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de site sau de serviciul Reteta-Video ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciului Reteta-Video.
 
Legea aplicabila. Litigii.
 
Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale Reteta-Video, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord amiabil, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.