Limonada cu Miere si Ghimbir

Video reteta |        

Rating: 4.86 (Voturi: 7)

Cei mai bun si mai bun cand vrem sa ne racorim? O limonada! Asa ca astazi ne racorim cu o limonada cu ghimbir si menta. Limonadele facute in casa sunt bauturi minunate, care pot inlocui cu succes orice alte sucuri. O bautura aparent banala, dar cu efecte extrem de benefice. Sanatoase si racoroase pot inlocui nevoia zilnica de lichide. Daca ne gandim ca lamaia creste imunitatea, ca ghimbirul amelioreaza procesul de digestie si imbunatateste circulatia sangelui, ca menta are efecte de calmare pentru sistemul digestiv si pentru ficat, nu numai ca ne racorim, dar ne ajuta sa fim si mai sanatosi. Parfumata si aromata, limonada facuta cu lamai, cu miere, cu ghimbir si cu frunze de menta este o alegere potrivita pentru intreaga familie. Aceasta este combinatia mea preferata pentru ca iubesc ghimbirul iar gustul limonadei este absolut delicios. Aroma puternica si iute a ghimbirului, combinata cu gustul acrisor al lamailor si parfumul mentei sunt cu adevarat deliciul verilor. Siropul pentru limonada este extrem de simplu de pregatit! In acelasi timp acest sirop de miere si ghimbir poate fi  folosit si pentru ceaiuri. O cana de ceai de ghimbir pe zi contribuie la diminuarea stresului sau la combaterea problemelor respiratorii, are efect antiinflamator si intareste imunitatea organismului. Siropul facut poate fi pastrat in frigider, intr-un borcan inchis, pana la 10 zile (asta daca rezista atata timp...). Puteti inlocui mierea cu zaharul, xylitol, stevia, sirop de agave sau orice alt indulcitor natural. Simplu si savuros, cu felii de lamaie si multa gheata, nu trebuie sa va lipseasca in aceasta vara limonada cu miere si ghimbir
INGREDIENTE LIMONADA CU MIERE SI GHIMBIR
4 lamai mari, spalate
150 g. de miere
o bucata de ghimbir de aproximativ 5 cm, curatat
o mana cu frunze de menta spalate
900 ml de apa plata
 
MOD DE PREPARARE LIMONADA CU MIERE SI GHIMBIR
PASUL 1
Radem ghimbirul pe razatoarea mica.
PASUL 2
Pregatim aragazul si o cratita in  care punem 200 ml de apa.
PASUL 3
Adaugam mierea si amestecam pana cand aceasta se topeste. Lasam la foc mic si amestecam pana cand mierea se topeste complet.
PASUL 4
Punem ghimbirul ras, amestecam si inchidem aragazul.
PASUL 5
Acoperim cratita cu un capac si lasam siropul de miere si ghimbir sa se infuzeze 30 de minute.
PASUL 6
Stoarcem lamaile. Din cele 4 lamai, eu am obtinut 500 ml de suc proaspat de lamaie.
PASUL 7
Dupa cele 30 de minute ridicam capacul de pe sirop si il lasam sa se raceasca. Daca nu va place gustul puternic  al ghimbirului, puteti sa strecurati siropul.
PASUL 8
Punem aproximativ jumatate din cantitatea de suc de lamaie peste 700 ml de apa plata.
PASUL 9
Adaugam cam jumatate din siropul de miere si ghimbir racit.
PASUL 10
Rupem deasupra frunzele de menta.
PASUL 11
Amestecam bine limonada. Siropul de miere si ghimbir poate fi pastrat in frigider, intr-un recipient inchis ermetic, maxim 10 zile. Daca va mai ramane suc de lamaie, puteti sa-l pastrati in frigider pana la urmatoarea limonada.
PASUL 12
Gustam limonada, adaugam apa, sirop de miere si ghimbir sau suc de lamaie, daca mai este nevoie.
PASUL 13
Punem carafa cu limonada in frigider pentru minim 2 ore.
PASUL 14
Servim rece, cu felii de lamaie si gheata.
 
Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru
Limonada cu Miere si Ghimbir.
POFTA BUNA!
 

Comentarii

Reteta-Video
MIERCURI 25.02.2015 - 21:46
-

Buna seara! Mierea contine in proprortie de peste 80 % zaharuri (in principal fructoza si glucoza) , 17 % apa si 3% alti compunsi antioxidanti cum ar fi enzimele, vitamine etc. La fel ca orice produs natural (leguma, fruct, frunze), daca il incalzim la peste 40 de grade Celsius, isi va pierde proprietatile date de enzime si vitamine. La temperaturi ridicate, zaharurile si amino-acizii fac o reactie chimica numita Efectul Maillard. Din aceasta reactie chimica, asemanatoare caramelizarii, rezulta noi arome si acea culoare de rumeniere a diferitelor produse. In timpul producerii acestor reactii chimice, in timp ce incalzim mierea si implicit zaharurile din ea, se elibereaza o substanta numita hidroximetilfurfurol sau HMF. El apare natural in toate produsele care contin zaharuri si sunt incalzite. Cantitatile de HMF din produsele alimentare, inclusiv din mierea incalzita sunt prea mici ca sa fie toxice pentru om. Deci, mierea nu este toxica daca o incalzim! Ea isi pierde doar proprietatile curative. Ceea ce din punctul meu personal de vedere este chiar mai bine, pentru ca sunt alergica si in acest fel pot sa ma bucur si eu de miere pe post de indulcitor.

Costy Jenica
MARTI 24.02.2015 - 21:58
-

Doamna draga, nu sti ca mierea nu se incalzeste la mai mult de 40-45 gr C ??

 

Scrie un comentariu

Limonada cu Miere si Ghimbir

Limonada cu Miere si Ghimbir

Dati un share pe:

Retete similare

Mazare cu Bacon
Vezi rapid
JOI 21.11.2013 - 22:19
Budinca de conopida
Vezi rapid
JOI 21.03.2013 - 16:34
Marinata pentru Pui
Vezi rapid
MIERCURI 23.10.2013 - 20:48
Falafel de Cuptor
Vezi rapid
MARTI 23.06.2015 - 17:53
Limonada cu Miere si Ghimbir
Vezi rapid
MARTI 12.08.2014 - 19:36
Sparanghel Alb Gratinat
Vezi rapid
VINERI 06.06.2014 - 20:55

Toate campurile sunt obligatorii.