Lista retetelor dupa Prieteni / Cum a fost la Food Bloggers Conference Summer Edition 2016

Cum a fost la Food Bloggers Conference Summer Edition 2016
Pe 24 iunie, la Marriott, s-a intamplat FoodBloggers – 2016, cea de-a patra editie. Dupa cum ma stiti nu-mi prea place sa vorbesc despre mine, dar acesta este un bun prilej, caci a fost cu adevarat grozav!
 
Ziua a fost impartita in 4 sesiuni: Working With Brands, Chefs Talks, Food Blogging Trends si Starting A Business.
 
Cel mai interesant mi s-a parut Working With Brands pentru ca am aflat multe insight-uri de la oamenii din agentii. Oana Bulexa, Elena Bululete, Alexandra Sarbu si Gabriel Gavrilescu mi-au confirmat cat de mult conteaza o relatie onesta atunci cand colaborezi cu un brand.
Speakerii au vorbit despre asteptarile bloggerilor de la agentii si companii:
- brief-uri clare, daca au anumite cerinte specifice, de exemplu, pentru fotografiile in care apare produsul
- agentiile sa nu impuna un stil strain cititorilor si sa-i permita bloggerului sa fie creativ in campanie
- in alegerea bloggerilor cu care colaboreaza, companiile sa nu se blocheze in cifre de trafic, insuficiente pentru a estima calitatea unui blog.
- agentiile sa trateze bloggeri ca pe oameni, sa le inteleaga stilul.
Ce asteptari au agentiile de la bloggeri:
- sa fie onesti cu ce pot livra ca si rezultate pentru companii
- sa nu promita mai mult decat pot aduce
- sa ceara detalii, atunci cand nu le sunt clare cerintele briefului (intreaba daca ceva ti se pare neclar, cere feedback si mai presus de orice invata sa spui Nu daca ceva nu iti place)
- sa nu astepte doar sa fie abordati
- sa iti trateze bloggul ca pe o afacere.
 
Chefs Talks, i-a adunat pe Nicolai Tand, Liviu Lambrino, Gabriel Toader si Ciprian Zobuian. Nefiind un domeniu pe care sa-l cunosc, pot sa spun ca a fost interesant si amuzant. Am aflat ca in bucatarie cel mai important lucru este sa faci oamenii sa se simta bine. Chef-ii au un rol foarte important in formare si incet incet incep sa se schimbe lucurile si in Romania. De exemplu, cofetaria moderna nu mai inseamna doar unt si zahar iar schimbarea este facuta de firmele care aduc tehnica si know-how.

Starting A Business a fost un alt panel interesant, dar pentru mine inca indepartat. Cristina Mazilu, Andreea Craciun, Ana Consulea, Eliza Gutau, George Toma si Sorin Axinte ne-au povestit depre experientele lor. Cum sa iti dai demisia din corporatie ca sa faci prajituri, sa-ti deschizi un studio foto, un magazin de ciocolata sau cum sa organizezi excursii in locuri cu traditie culinara. Cum ma asteptam lucrurile nu sunt roz, dar concluzia este ca merita fiecare noapte nedormita si fiecare provocare. Poate candva….
 
In paralel cu prima conferinta, a fost un seminar special tinut de Nicolae Lica, Executive Chef, JW Marriott unde participantii au aflat care sunt secretele din spatele bucatariei unui hotel de 5 stele.
 
Si cum astfel de evenimente includ si partea de socializare, m-am bucurat sa ma reintalnesc cu oameni cu care nu ma mai vazusem de ceva vreme, dar si sa intalnesc pentru prima data oameni pe care ii cunosteam doar in online. Data viitoare poate o sa am mai mult curaj si o sa reusesc sa cunosc si mai multi, oameni pe care ii admir si care ma inspira.
 
Evenimentul a fost posibil datorita partenerilor Tefal, Napolact, Nestle, Shan’shi, Microsoft, Silva, Eisberg, Freeway si Lidl Romania.
 
Intr-un cuvant o fost o zi perfecta! Organizare foarte buna (felicitari Evensys!), speakeri grozavi, idei multe si o atmosfera relaxata.
 
Asa ca ne vedem la Editia din Iarna a Food Bloggers Conference!!!!!