Lista retetelor dupa Prieteni / Dupa Webstock 2018

Dupa Webstock 2018

 


Incredibil de multa lume Webstock 2018, cu sala plina tot era full si afara! Drept este ca a fost editie aniversara, da, au facut 10 ani de prezenta! Si au fost si invitati alesi pe spranceana!
Prima parte a fost electrizanta cu adevarat, cel putin pentru mine. Povesti de viata, povesti de success, acel success obtinut nu neaparat cu o strategie de marketing bine pusa la punct, dar cladit cu pasiune si mai ales cu multa munca.

Inventatorul ochelarilor pentru nevazatori, Cornel Amariei, ne-a dezvaluit ca invatat mult de pe youtube, si ca este foarte important ca tot timpul sa faci ceva nou, sa ai libertatea sa faci orice iti doresti. Pentru el nu exista senzatia de plictiseala, pentru ca pune multa pasiune in tot ceea ce face.

Andreea Esca este greu de descris in cuvinte. A fost prima data cand am vazut-o life, prima data cand am auzit-o vorbind! E naturala, spontana, jucausa si foarte optimista. Da, si nu s-a plictisit sa prezinte stiri, pentru  ca e foarte important se faci acelasi lucru mult timp la fel si sa-l faci perfect de fiecare data. Si pentru ca televiziunea este o treaba foarte perisabila, dupa ce iti creezi o imagine treaba complicate este sa te ocupi sa o pastrezi.

Fotograful Mihaela Noroc, realizatoarea Atlasului de Frumusete (The Atlas of Beauty) in care a fotografiat femei din toata lumea, a fost o prezenta uimitoare pentru mine. Nu auzisem de ea, dar emana atata optimisn, exact cum ne spunea, “incarca-te cu energie pozitiva si daca ai incredere in tine poti sa darami muntii”. Da, poti sa primesti 100 de refuzuri, dar poate ca a 101intrebare va primi un raspuns pozitiv.

M-am regasit total in cuvintele lui Cabral: “Avem o problema cu timpul. Ala putin pe care il avem, ne batem joc de el. Tot strangem lucruri si cheltuim singura resursa pe care o avem: timpul. Secunda nu o poti lua inapoi. Daca tot facem asta, macar sa facem lucruri misto. Sa incercam sa facem ceva impreuna din online in offline ca sa nu facem degeaba.” Cam asta este adevarul…

Ce-mi pare rau? Ca in a doua parte am ratat Communication Session, dar am urmarit-o inregistrata aici. Au fost atatea idei super faine si pe care sper ca le-am bagat la cap! Sa va si spun cateva:
- stam bine de tot la campaniile de premii, problema este la munca de zi cu zi, care ne face sa intram intr-o rutina obositoare care ne macina incet.
- ne pierdem in detalii absolut nesemnificative, de genul vrem sa stim care e ora mai buna de postat pe Facebook (aici ma regasesc).
- ne invartim prea mult in jurul unui canal de promovare, cand scopul final ar trebui sa fie cititorii si contentul bun.
- Blogger / influencer / content creator / social media addict – sunt multe forme de a spune acelasi lucru. Trendurile se schimba, retelele sociale evoluaza, sunt uitate sau apar unele noi, dar atentia publicului continua sa fie cea mai valoroasa. Clasicul nu se demodeaza niciodata! Trebuie doar sa afli la ce te pricepi cel mai bine, sa povestesti, sa ramai sincer, caci pana la urma calitatea face diferenta, nu canalul pe care te desfasori.
- brieful ideal are informatii, un insight creativ, dar iti da suficienta libertate sa abordezi campania in stilul tau
- masuratorile sunt importante, KPIs, key performance indicators, dar poate ca nu sunt singurul motiv pentru care o campanie este un success. Avem nevoie de ele, dar poate ca schimbarile sunt mai importante, de exemplu, educatia. Dar depinde de brand. 
- viata reala nu e lapte si miere, iar oamenii reali cauta solutii la probleme reale si asta este cu siguranta cheia pentru un continut de calitate.
- sa nu uitam sa fim creativi, sa nu uitam ca bunul simt este cel mai important, sa nu uitam sa aducem emotie.
- sa nu uitam ca ne afecteaza pe toti lumea in care traim, coruptia, ignoranta, lipsa de educatie, asa ca trebuie sa ne implicam mai mult. Mult mai mult, cu atat mai mult cei cu audienta mare nu se pot multumi doar cu a face profit. 

Ca si in Social Platforms Session lucruri bine punctate:
- a fost un an excelent pentru bloggeri pentru ca companiile s-au intors la ce stiau ca functioneaza, insa as spune eu ca tot varfurile au castigat mai bine, scazand campaniile din categoria de mijloc, aia care de fapt ma intereseaza pe mine in mod special. E oarecum normal, daca stau sa ma gandesc, a scazut numarul de campanii, iar alea care au mai ramas s-au dus la bloggerii de top.
- partea buna este ca bloggerii au crescut preturile. Un brand care da 6000 de euro pentru un clip, accepta bucuros sa dea 500 sau 700 de euro pe o postare de blog. De luat aminte!!!!

Din nou, a castigat premiul de “Personalitatea anului” o vloggerita, Andreea Balaban. Pe  mine oricum domeniul fashion ma depaseste total, insa eu cred in continuare ca premiul asta trebuie sa ajunga la oameni care chiar fac ceva important si care schimba cumva lucrurile.
Concluzia? Au spus-o aproape toti! Sa facem ceva impreuna din online in offline, sa fim responsabili, sa facem totul cu pasiune, sa nu asteptam roadele imediat, sa fim originali,  sa ajutam si sa iubim!

Ne vedem la Webstock 2019!