Lista retetelor dupa Prieteni / Mop cu Aburi Vytronix R4SFL

Mop cu Aburi Vytronix R4SFL
Stiti ce se intampla dupa o zi de filmari? La fel ca si la voi! Pe langa o tona de vase de spalat, avem si podele murdare.
Cei de la Chilipirul zilei stiu asta, asa ca mi-au dat sa testez un mop cu aburi Vytronix R4SFL, negru/rosu 113 x 30 x 17,5 cm, 1600W. Mare, mare ajutor!
 
 

Are o putere de 1600 W, doar 2.6 kg si este destul de usor de utilizat. Inainte de a-l folosi, se ansambleaza usor, manerul prinzandu-se cu ajutorul unui surub, evident cu o simpla surubelnita. Apoi, daca ai spatiu, il poti avea mereu la indemana (ocupa fix cat un aspirator vertical).
 

 
Mopul curata si igienizeaza doar cu puterea aburului, nu ai nevoie de alte substante. Si pentru asta, mopul are un rezervor de apa detasabil de 400 ml (nu-i nici mult, dar nici putin). Rezervorul pentru apa se umple direct de la robinet.

Chiar daca este recomandat pentru toate tipurile de pardoseli, eu l-am incercat si as zice ca nu trebuie folosit pe parchet laminat sau pardoseli din lemn. Insa, avand un glisor pentru covoare, poate fi folosit si pentru a improspata covoarele, chiar si mobilierul moale, canapele, fotolii acoperite cu material textile. Nu le curata in profunzime, insa vor avea un aspect curat si proaspat. Intra cu usurinta si pe sub mobila sau pe sub canapele, pentru ca manerul este destul de flexibil. In functie de suprafata curatata, se poate seta intensitatea si cantitatea aburului. Asa, laveta din microfibra care se ataseaza curata mai bine decat capetele de mop clasice. Doar se aseaza capul mopului peste ea. Iar pentru covoare, atasam glisorul.

Dupa ce s-a racit, laveta se scoate cu grija, se spala si se usuca foarte bine. Se poate spala si la masina de spalat rufe. Ar fi util sa avem cel putin doua lavete pentru a curata o suprafata mai mare sau daca pardoseala este mai murdara. Daca este mizerie pe pardoseala, aceasta trebuie mai intai aspirata si abia apoi folosim mopul cu abur.
 

Ce mi-a placut este ca are un cablu de alimentare de 6,5 metri si pot sa-mi curat toata bucataria, fara a schimba prizele.
Va las aici si un filmulet in care sa vedeti cum m-am "jucat" cu el - fb.watch/l9qwB_oQ8P/
 

Ce nu mi-a placut, este ca a lasat multa umezeala pe parchet si nu recomand folosirea pentru parchet laminat.
Eu zic ca este util, usor de folosit mai ales pentru spatii, cum este bucataria, unde trebuie sa fac des curatenie.
 

 
Mai multe detalii tehnice gasiti aici – https://bit.ly/3qF30YM
Sa va fie de folos!