Lista retetelor dupa Prieteni / Dupa Webstock 2016

Dupa Webstock 2016

 

 

 

In ultimii 2 ani, am participat la Webstock cu mare placere. Este pe buna dreptate cea mai importanta conferinta dedicate social media si blogosferei din Romania – un adevarat maraton, asa cum l-au numit organizatorii. Anul acesta, a avut loc pe 30 septembrie la Hotel JW Mariott din Bucuresti. 
Ceea ce imi place foarte mult la Webstock este ca, an de an, vedem noi speakeri pe scena. Prima conferinta, „My Story”, a adus pe scena o serie de nume importante care ne-au impartasit, cu multa sinceritate, povestile lor de viata. Alexandru Tomescu, un  violonist de exceptie, ne-a spus ca a reusit sa ajunga acolo unde este acum pentru ca a pus mereu viata in tot ce a facut si a simtit muzica cu sufletul, nu doar ca pe o forma de divertisment. Marian Godina ne-a amuzat prin prezentarea lui tip interviu, plina de umor dar si fapte care ne-au surprins placut. Paula Herlo, unul din jurnalistii care lupta pentru a schimba tara in bine, pentru a atrage atentia autoritatilor si pentru a ajuta oamenii care au cu adevarat nevoie prin campanii cu mare impact. Sorin Onisor, un alt fel de fotograf, care surprinde cele mai reusite cadre pentru a transmite povestea Romaniei asa cum este ea. Howard Dell care ne-a impartasit in detaliu povestea vietii lui, pe care nu o stiam si ne-a aratat ca, oricat de mult de pune la incercare viata, devenim mai puternici.
Mai apoi a luat cuvantul Ravinder Takkar, Presedintele Vodafone Romania, care a anuntat in premiera, cu aceasta ocazie serviciul de video streaming si serviciul de muzica 4GTV, anuntand totodata un parteneriat strategic cu Netflix, cea mai mare retea de teliviziune prin internet din lume, invitatul surpriza a Webstock 2016, fiind chiar Chris Whiteley, VP Business Development Emea Manager in cadrul Netflix.
Am avut parte de sesiuni de prezentari pe temele: How to Grow your Blog, How to Vlog, New Social Media, New Ideas for Marketers, Lessons of Innovation, Online Communication Trends.
Am aflat ce trebuie si ce nu trebuie sa facem cand ne dorim sa fim bloggeri profesionisti. Printre acestea as enumera: importanta plugg-inului, ritmul constant de publicare al materialelor, autenticitarea, scrierea numai despre noutati sau lucruri unice, comunicarea cu cititorii nostri si ca ultim lucru, importanta de a intelege ca social media este doar un mijloc si nu un scop in ale scrierii.
In cadrul acestor sesiuni, vorbitori precum Vali Petcu, Cristian Manafu, Radu, Matei Dima,Vlad Petreanu, Lucian Mindruta , Adrian Hadean, George Buhnici ne-au impartasit sfaturi din experienta lor dar si intamplari pline de haz.
Seara s-a incheiat cu Gala Webstock Awards, unde au primit aprecieri cele mai creative campanii din social media din Romania lansate in ultimul an.
Tot in cadrul evenimentului, compania de cercetare de piata iSense Solutions a prezentat in premiera, rezultatele unui studiu exclusiv ce prezinta datele despre utilizatorii Snapchat din Romania si obiceiurile acestora. Se pare ca in Romania, 31% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, au un cont Snapchat, media timpului petrecut zilnic pe retea este de 28 de minute. Acelasi studiu ne spune ca procentul celor ce aleg Snapchat versus Instagram si Facebook, in randul adolescentilor este de 62%.
Trebuie sa spun ca abia astept, de pe acum, o noua editie Webstock – cred ca va fi o editie aniversara, fiind cea cu numarul 10!
Felicitari organizatorilor si sa ne vedem cu bine la Webstock 2017!
Un eveniment macra Evensys www.evensys.ro si Vodafone Romania www.vodafone.ro, in colaborare cu Bitdefender www.bitdefender.ro, HP www.hp.ro, Coca-Cola www.coca-cola.ro, McDonalds www.mcdonalds.ro, Raiffeisen Bank www.raiffeisen.ro, LG www.lg.com/ro Siviero Maria www.sivieromaria.ro si Staropramen www.staropramen.com/ro.