Lista retetelor dupa Trucuri in bucatarie / Cum pastram aroma cafelei pentru mai mult timp

Cum pastram aroma cafelei pentru mai mult timp
PUB
 
Ca sunt o mare cafegioaca toata lumea o stie. Nu beau (prea) multa, dar imi place sa fie o cafea de calitate.
Imi place mirosul de cafea proaspat rasnita si poate ca o sa radeti, dar expessorul de acasa e mai mult de decor in bucatarie (la birou e mult mai util). Asta pentru ca eu cred ca nimic nu se compara dimineata cu mirosul de cafea facuta la ibric. Parca ma si trezeste .
Dar ce te faci cand deschizi un pachet de cafea si aroma inconfundabila dispare dupa un timp. Foarte multe persoane isi pastreaza cafeaua (boabe sau macinata) intr-un recipient cu capac etans, pe care il tin in frigider sau congelator. Nu este cea mai buna solutie, pentru ca atunci cafeaua va suferi un soc termic de fiecare data cand o scoatem sau o punem in frigider. Solutia cea mai buna este sa o pastram intr-o camera cu temperatura si presiune constanta (dar imposibila!) sau sa o pastram vidata in pungute mai mici, atat cat avem nevoie pentru 2-3 zile.
Putem sa facem asta foarte usor, cu aparatul de ambalare in vid FoodSaver, pentru ca procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a cafelei (fie ca e macinata, fie ce e boabe) de pana la 5 ori mai mult timp. Secretul unei cafele bune in fiecare dimineata este tocmai aroma si mirosul, iar aerul si umiditatea le afecteaza cel mai mult. Plus ca este atat de usor: pun punga in aparat, fixez capacul si apas butonul de vidare si sigilare. Si cel mai tare este ca pot sa-mi fac pungile pe dimensiunea necesara, folosind rola FoodSaver!
Si uite asa, toate diminetile mele sunt pline de miros de cafea proaspata! Asa-i ca vi s-a facut pofta de o cana de cafea buna?